AjankohtaistaTavoitteet

Hammasteknisen alan järjestöt jatkavat selvitystä ammattihenkilölain tulkinnasta

Selvitystä terveydenhuollon ammattihenkilönä toimimisen osalta jatketaan viranomaistahon kanssa. Valvira on poliisille antamallaan lausunnolla keskeyttänyt poliisille tehdyn tutkintapyynnön, jossa ammattikuntamme oli pyytänyt poliisia tutkimaan pitääkö Lumi Dental Oy:n palveluksessa olla laillistettu hammasteknikko. Valvira on vedonnut, että Lumi Dental Oy:hyn suoritetussa Valviran tarkastuksessa on havaittu poikkeamia Terveydenhuollon laitteita ja tarvikkeita koskevan lain vaatimuksissa. Valvira ei ole katsonut poikkeamien olevan sen laatuisia, että niiden arvioiminen olisi tullut siirtää poliisin tutkittaviksi. Valvira on lausunnollaan keskeyttänyt Terveydenhuollon ammattihenkilö lain tulkinnan selvityksen vetoamalla, että Terveydenhuollon laitteita ja tarvikkeita koskevan lain osalta ei Valviralla ole huomautettavaa.

Valviran kanssa käydyissä keskusteluissa tulkinta Terveydenhuollon ammattihenkilölain osalta on vielä kesken. Terveydenhuollon ammattihenkilöitä koskevan lain vaatimusten tulkinta jatkuu viranomaistahon kanssa. Asiasta tiedotetaan, kun viranomaisilta saadaan selkeä kanta hammasteknikon asemaan terveydenhuollon ammattihenkilöitä koskevan lain tulkinnasta erityisesti ammatinharjoittamisoikeuden osalta.

Aiemmin tällä palstalla uutisoitua

6.3.2017

Hammasteknisen alan järjestöt ovat pyytäneet lisäselvitystä Valvirasta

Lue Hammasteknikko-lehden artikkeli ”Onko laki kaikille sama, pitääkö kotimaisella toimijalla olla hammasteknikko palveluksessaan?”

21.10.2016

Hammasteknisen alan järjestöt ovat tehneet tutkintapyynnön

Lue lisää